PROIECTE DE VIITOR

Ne gândim ca PROIECTE DE VIITOR la:

1. Dorinţa de a continua editarea revistei ,,Gând Romînesc” lunar cu o ediţie trimiestrială pentru elevii Liceelor din Basarabia. (Primal n8mpăr a apărut în anul 2012 şi a fost lansat la biblioteca Alba Iulia din Chişinău, liceul ,, Petra Rareş” din Chişinău şi s-a bucurat de un imens succes.

 

2. Continuarea publicării unor opere ale scriitorilor basarabeni, lipsiţi de posibilităţi financiare, în special a poetului martir Nicolae Ţurcanu, care 27 de ani a suferit umilinţele din închisorile ruseşti din Liberia )Volumul 7 din operele lui şi o monografie, celelalte au apărut tot la editura Gens Latina), În anul 2012 editura Gens Latina a preimit Premium special la salonul internacional de carte dinaug-sept. de la Chişinău, oferit de Ministerul Culturii, UNESCO, organizaţia pentru Basarabia şi Biblioteca Naţională a Basarabiei. Premiul a fost mai mult simbolic şi a constat într-o diplomă şi 100 lei româneşti.

 

3. Organizarea cenaclului Naţional ,, Gând Romînesc la Alba Iuliaîn luna mai 2013,. În anii 2010, 2011au fost şşinute 3 şedinţeNaţionale la care au participat scriitori din 7 judeţe şi din Bucureşti, a fost un succes formidabil, participanţii dorind ţinerea şedinşelor trimestrial.În anul 2012, lipsa fondurilorş  un ne-a mai permis organizarea unor astfel de sedante.

4. Ne propunem caîn acest an să organizăm, dacă vom avea fonduri de susţinere financiară să organizăm o nouăîntrunire a cenaclului la care să participe scriitori din şară darşi din Basarabia, Voivodina şi Macedonia.

 

5. Dorin să organizăm o întâlnire la muzeul Naţonal al literaturii române, unde vor fi ansate volume ale autorilor din Bsarabia, Macedonia, Voivodina- Serbia şi din ţară

 

6. Vom organiza sărbătorirea a 80 de ani de la apariţia primului număr al revistei ,, Gînd Româesc” fondată de Ion Chinezu  şi 7 de la seria nouă a revistei refondată, de Virgil Şerbu Cisteianu, cu o sesiune de comunicări ştiinţifice omagiale în prima zi, iar a doua zi cu lansărri de carte şi invitarea unor edituri din ţară.

 

7. Vom continua acţiunea ,, Caravana cărţii” în Basarabia, unde până în prezent am donat peste 1500 de volume pentru bibliotec ile din satele basarabene, unde se simte nevoia acutăde carte românească tipărită dincoace de Prut.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s